lunes, 23 de noviembre de 2009

Llenguatge audiovisual


Per poder viure en societat i establir una interrelació correcta, és necessari ensenyar als més petits a desenvolupar-se entre lletres, educar el traç, la lectoescriuptura, l’ortografia, redactar... per comunicar-nos i poder expressar-nos.

A l’escola, hi dediquem molt de temps a educar el llenguatge verbal, el llenguatge oral, el llenguatge de les paraules i la seva composició. Però, per altra banda, hi ha un llenguatge que utilitzem amb especial rellevància i no s’empren tantes hores de dedicació en horari escolar, ja que pensem que el seu coneixement es construeix de forma innata. Ens referim al llenguatge audiovisual, el llenguatge de la imatge i de l’àudio. Construïm l’aprenentatge de la lectura del llenguatge audiovisual a través de visualitzar la televisió, llegir imatges de còmic, anar al cinema, etc. Generalment estem envoltats d’imatges socials.

Com podem expressar-nos fent ús del llenguatge audiovisual? És una eina que en àmbit educatiu es treballa molt poc, per això, com a futurs educadors, em de fomentar una educació entorn al llenguatge audiovisual, ja que cada vegada més, estem envoltats d’imatges en moviment, de noves tecnologies, de tècniques audiovisuals a l’abast dels infants. Així doncs, exprimim la possibilitat educativa i formativa d’aquest llenguatge.

Som lectors del llenguatge audiovisual, esperem que passin coses, accions en un seguit d’imatges en moviment. Podem intuir quan ha passat un període de temps, si hi ha un canvi de color o d’ambient o de música o bé, d’època, entre altres exemples. Quan concretament és un dia el que ha passat, el llenguatge audiovisual ens ho comunica amb una fossa en negre.

El llenguatge audiovisual ens transmet amb accions, un serial multitudinari d’emocions (passió, alegria, il·lusió, sorpresa, terror, comprensió, llàstima, angoixa, fúria, nostàlgia, amor i un etern etcètera). Quan no hi una emoció darrera la idea principal hi poden haver problemes de concentració. També, hi pot haver una desconnexió influen per l'abús del diàleg en el missatge audiovisual.
Basant-nos en la informació del bloc de l’assignatura, Gestió de la informació i TIC, obtenim diferents enllaços d’interès per treballar el llenguatges audiovisual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario