domingo, 4 de octubre de 2009

Pràctica de so

A través d'un programa lliure i de codi obert, l'Audacity, hem realitzat la pràctica de so. Aquest software ens ofereix la possibilitat de gravar i editar sons.

Per dur a terme la pràctica, necessitem: un micròfon, uns auriculars i una cançó en format mp3.

En primer lloc, fem algunes proves d'enregistrament i tractament de la veu, gravant frases a través del micròfon i les modifiquem, amb diferents opcions del programa, retallar, copiar, enganxar i eliminar, per així, crear nous registres.

A continuació, després d'efectuar algunes proves, obrim la cançó en format mp3. En una altra pista, gravem amb la nostra veu el nom de la cançó i el grup. Haurem d'afegir la nostra gravació entremig de la cançó, però abans, baixem el volum en una part de la cançó (fàding de final), farem un silenci, calculant el temps que dura la nostra gravació, i per acabar, tornarem a pujar el volum de la cançó (fàding d'inici).

Finalment, retallem el nostre enregistrament de veu i l'enganxem en l'espai que em creat en la cançó. Tindrem en compte, també de retallar la cançó perque no duri més d'un minut i mig, així que quedi un final ben cuidat.


Concloem, exportant el conjunt en format MP3 i ho pengem a goear. Aquest servidor permet penjar àudio i generar-ne el codi embed que ens permet penjar-ho al nostre bloc.

Aquest és el meu resultat:



No hay comentarios:

Publicar un comentario