martes, 20 de octubre de 2009

Pràctica d'imatge

Per dur a terme la pràctica d’imatge hem utilitzat el GIMP, un programa lliure i gratuït que permet la manipulació d’imatges digitals.

  • Primerament, investiguem fins trobar la finestra de l'arxiu, anem a l’opció d’obrir i cerquem una fotografia del nostre equip. Jo he escollit la meva aula de la llar d'infants, "Els gegants moros":




  • Explorem la caixa d’eines i cliquem la casella on hi ha dibuixat un cúter. Escollim una zona de la fotografia que ens cridi l’atenció i seleccionem sense deixar anar el boto esquerra del ratolí, al acabar guardem l'imatge retllada. Jo he escollit el finestral, podreu comprovar que s’amplia sense perdre qualitat digital.






  • Ens situem a la pestanya d'arxiu per obrir de nou la imatge. Aquest cop cambiarem l'escala de la fotografia. Cliquem a imatge i seleccionem escalar imatge, tant a amplada com altura canviem a 450 píxels. Aquest és el resultat:






  • Finalitzem la pràctica fent desaparèixer algun element de la fotografia. Retornem a obrir la original, ens situem al la caixa d’eines i busquem el dibuix del tampó, si fem lliscar el ratolí per damunt ens informaran del nom de totes les opcions, aquesta es diu eina de clonar. Ja la tenim? Tornem a la fotografia i mantenint la tecla control cliquem per adquirir el color del fons, deixem anar la tecla control i pintem sobre de l’objecte desitjat, el color serà el del seu entorn, així ocultarem l’objecte. Sou capaços d’endevinar que he fet desaparèixer?



No hay comentarios:

Publicar un comentario